Een heerlijk voorgerecht voor in de zomer

Door het Coronavirus hebben wij al een tijdje geen gasten meer mogen ontvangen. Om de liefhebbers toch nog te kunnen laten genieten van de gerechten van Restobar Catcher zullen we daarom elke week een nieuw recept posten. Dit zullen bekende gerechten zijn die wij in ons restaurant hebben geserveerd. Onze Sous-Chef Lex en Léon uit de bediening konden niet stilzitten en hebben de recepten die wij normaal in onze keuken gebruiken uitgewerkt zodat iedereen alsnog kan genieten van een heerlijk Catcher diner! 

Als eerste gerecht hebben we gekozen voor een van de hardlopers, de krabsalade. Krabbenvlees is niet overal te koop. De meeste visboeren zullen het wel in de vriezer hebben liggen, wat natuurlijk ook niet verkeerd is, maar het is beter om een dag van te voren te bellen zodat je 100% vers krabbenvlees hebt. Ook frisée is niet bij elke supermarkt te verkrijgen, jouw lokale groenteboer heeft het waarschijnlijk wel! Het is geen vereiste om frisée te gebruiken voor dit recept, creatief zijn met jouw favoriete sla soorten wordt alleen maar aangemoedigd!

Benodigdheden

5 kroppen little gem
1 krop frisee
8 radijsjes
2 puntpaprika’s
180 gram gekookt krabvlees
70 gram mayonaise
1 mango
2 teentjes knoflook
1 eidooier
Kwart bosje bieslook
Bosje koriander
Duimstuk gember
50 ml sushi azijn
150 ml arachide olie
Halve rode ui
1 rawit peper
Zout & peper naar smaak

Bereidingswijze

De krabsalade van Catcher bestaat eigenlijk uit 4 delen, het krabbenvlees, de dressing, de sla en de garnituren. Je kan elk deel stap voor stap maken en aan het einde alles op jouw manier serveren!

Krabbenvlees

Begin met de krab uit de verpakking te halen en laat het in een zeef uitlekken. Maak de krab fijn, een handige manier hiervoor is om de krab in een schaal te doen en deze met een garde los te roeren. Nu is het tijd om de mayonaise en geraspte limoenschil toe te voegen. Gebruik een fijne rasp om de limoen te raspen, probeer hierbij zo veel mogelijk het groen van de schil mee te nemen. Bewaar de limoen voor later. Meng het geheel en breng de krabsalade op smaak met zout en peper. Je kan nu de krabsalade afdekken en in de koelkast zetten, deze gebruiken we later weer.

Dressing

Nu de krabsalade klaar is kan je beginnen aan de dressing. De dressing is makkelijk te maken in de blender (of eventueel met een staafmixer) maar vereist wel voorwerk. Snij een ui doormidden en verwijder de schil. Verwijder vervolgens de schil van de gember. Een makkelijke manier om dit te doen is door middel van een lepel. Snij de bovenkant van een Rawit peper, als je niet zo van pittig eten houdt verwijder dan ook de pitjes. Pel de knoflook. Gebruik de limoen die je voor de krabsalade hebt gebruikt en snij deze doormidden. Scheid vervolgens een ei dooier van het eiwit en doe deze in de blender. Pers hier ook de limoensap in uit. Voeg dan de sushi azijn, zout en peper toe en blend op een lage stand voor 5 seconden. Nu kan je de ui, gember, koriander, rawit peper en knoflook toevoegen. Blend dit op een middel snelle stand en voeg met behulp van een maatbeker langzaam de arachide olie toe. De dressing kan je nu in een kommetje doen om later te gebruiken.

Sla

Verwijder de kontjes van de little gem en snij deze in stroken van 2 centimeter. Was daarna de little gem en laat deze uitlekken voordat je het in een schaal doet. Snij vervolgens het groen van de krop frisee en verwijder daarna de kern uit de overgebleven krop. Pluk de mooie gele frisée blaadjes van de overgebleven stronkjes. Was de blaadjes en laat ook deze uitlekken. Voeg de frisée aan de little gem toe.

Garnituren

Schil als eerst de mango, snijd deze vervolgens in dunne plakken en daarna in dunne reepjes. Haal de zaadlijst uit de puntpaprika en snij de paprika in dunne reepjes. Was de radijsjes en snij een plakje van de onderkant. Gebruik indien mogelijk een mandoline om de radijs in dunne plakjes te snijden, heb je dit niet probeer het dan met de hand. Je kan de radijs ook in blokjes snijden. 

Opmaaktip van Catcher

Meng de sla en de dressing in een ruime kom. Leg dit luchtig in een diep bord en voeg 4 bolletjes krabbenvlees toe. Steek de mango en paprika reepjes door de sla en leg de radijsplakjes bovenop. Eets makelijk!

Eet smakelijk en blijf gezond!